неделя, 3 март 2013 г.


Графити торта - съдържа и видеоклип на БГ

Взаимствано от

http://24kitchen.bg/recipe/grafiti-torta

 

1. За блатовете разбийте маслото със захарта с помощта на миксер за кратко. След това добавете вътрешността на шушулката ванилия и 1 яйце и продължете разбиването. Редувайте добавянето на останалите 3 яйца, едно по едно, с брашното, разделено на три порции. Разпределете сместа в две тавички и ги изпечете на 180 градуса за 25-30 минути.
2. Сварете сироп от водата и захарта за 2-3 минути. Намажете със сиропа блатовете още преди да сте ги извадили от формите и ги оставете да се охладят 20 минути в хладилник.
3. За крема разбийте маслото с помощта на миксер до пухкавост. Добавете пудрата захар и ванилията и продължете разбиването.
4. Нанесете крем между двата блата, а след това върху тях и отстрани. /Запазете 1/3 от крема за второто намазване на тортата./ Загладете хубаво и оставете тортата в хладилник да се стегне. След това нанесете и втория пласт маслен крем. Него трябва да загладите много добре с помощта на палетен нож и въртяща се поставка за торта. Поставете отново тортата в хладилник.
5. За украсата от карамел в тенджерка смесете захарта, водата и глюкозата. Щом захарта се разтопи усилете котлона. След това на всеки 5 минути проверявайте дали сместа се е втвърдила, като с лъжичка взимате от малко по сместа и я топвате в чаша с малко вода. Щом извадите лъжичката, карамелът трябва да се е втвърдил. Когато е готов карамела, добавете екстракта от ванилия и боята. Пресипете сместа в кана и изчакайте мехурчетата да изчезнат.
6. Върху силиконови подложки със струйка от карамела направете оградка от кръгчета. Трябва да хванете украсата точно, когато започва да се втвърдява и да я увиете около тортата. Излишното от украсата се изрязва с помощта на ножица.
За деца:
да
За вегетарианци:
да

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...