петък, 14 февруари 2014 г.

Стъпка по стъпка: как да направим фигурка тиранозавър рекс

Постъпковите снимки заедно с обясненията към тях са дело на Марина Дановска, за което сърдечно благодарим!

Така изглеждат 150 гр. стопени в микровълнова фурна ММ бонбони след една минута, с две изваждания за разбъркване

Изсипвам топчета от детска зърнена закуска на око. След тази снимка досипах още една шепа. Разбърквам и след това с обилно намазани с олио ръце омесвам в приблизителната обемна форма на фигурата, която ще трябва да се получи.

Ето подпряна да съхне.Вдясно се вижда чинията с олиото, в която си топях ръцете.Е няма по-голямо мазало, да знаете!   Тук фигурката прилича много повече на пиленце, отколкото на динозавър 

Това вече е състоянието след около 24 часа. Пропуснах снимките на другото голямо мазало- покриването на заготовката с моделираща маса.Това се прави с много вода за относително заглаждане на зърнените бабунки. Специално тук поодялках малко с нож преди да започна да покривам. Тук вече съм заковала и подобията на крака.Шишчетата, които държат бедрата се виждат има клечки за зъби и в долната част,вертикалната, преди петата.

Естествено, преди кожата е необходима още малко мускулна маса  Вижда се наслагването върху краката.

Оформяне на хълбоците и гърба- отново с наслагване на ММ

Кожата... Оказа се, че динозаврите нямат люспи, а по-скоро дебела, грапава, неравномерна кожа. Първо отпечатвах едрия релеф, а върху него- "брадавичестия".След поставянето върху тялото се налагаше да го дооформям.

Започнах от опашката, но бързо се прехвърлих на корема, защото ако бях покрила първо горната страна, тя щеше да се развали в ръцете ми, докато покривам долната.

Ето го облечен с кожа. Местата на снадките са загладени с инструмент и вода, а отгоре е направен релефът със спринцовката.

Вече има и език.

Докато съхнеше облеченият вече динозавър, подготвих кокалите, които щяха да стърчат от пясъка и също ги оставих да съхнат.

Ето го- напълно изсъхнал и готов за оцветяване.Все още без предни лапи и зъби. Поглед отдясно.

Междувременно съхнат предните лапи.

За оцветяването използвах всички сиви бои, които имам: два цвята жълто и златно,тъмно лилаво,тъмно зелено, черно.

Вече е със зъби!

А това е и самата торта!

1 коментар:

  1. Изключително полезна публикация, открих я в Google, когато търсех неща за клинария и останах приятно изненадан! Поздравления и успех с развитието на блога! Ще се радваме, ако разгледате и нашият проект, за повече кликнете тук

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...