петък, 1 март 2013 г.

КРЕМ ЗА ИЗМАЗВАНЕ НА ТОРТА
/С благодарности към Дитсън/

"Забърках масло 125гр  с половин кутия кондензирано мляко.След като се разби хубаво добавих една малка кафяна чашка сметана и 3 лъжици голди микс.Оставих да се разбие хубаво и добавих прахообразна жълта боя.Стана перфектна консистенция за измазване.Измазах веднъж направо в/у блатовете и оставих за 3 часа да стегне.Не беше стегнало хубаво,на пипане седеше мекичко но някак беше засъхнало.Затова добавих още половин пакетче масло и доразбих пак,измазах втори път и със нагрят нож загладих Мале,стана като стъкло.
Кондензираното мляко е подсладено.Не е сварено защото така цвета е друг и ще се промени оцветяването .Но ако правите примерно торта със карамелен крем може спокойно да използвате и варено,но имайте предвид че то е доста по гъсто и ще трябва да прецените колко да сложите.
Сметаната е сладкарска подсладена,за да може докато се разбива да сгъстява.
Крема Голди Микс може да го замените със крем Оле,и го добавям така сухо за да сгъстява консистенцията за да е удобна за измазване или шприцоване.
Ако решите че ви трябва шоколадова от вън,може да сложите шоколадово Оле,и малко разтопен шоколад но намалете малко маслото.Примерно вместо 125гр сложете 100гр.
Гоните гъстота почти като за кекс,но най лесно ще проверите със нож,гребнете на върха по-голямо количество и ако не пада от ножа значи е добре.
Измажете един път направо в/у блатовете ако е гладко.Ако има голями дупки или неравности замешайте малко от крема със трохи блат и първо попълнете дупките и неравностите или облечете отстрани със лента блат/както аз във случая/,нека стегне и тогава слагайте крема-глазура.
Имайте предвид че крема се нанася тънко,и всяка неравност ще се личи много.Затова първо изгладете всички неравности със крем+блат,като стегне нанесете един слой от глазурата.Тя няма да покрие плътно и ще прозира.Затова след като стегне нанесете още един слой.След 2-3 часа във хладилника огледайте дали няма някъде да прозира и ако няма ,натопете нож/или шпатула/ във вряла вода и заглаждайте.Колкото по вече търпение имате толкова по добре ще загладите.
Крема става доста,така че ако се наложи и три пъти ще може да нанесете.А е толкова вкусен че ако ви остане домашните със удоволствие ще го хапнат/поне така стана у дома/.
Единственият недостатък е на горният ръб,за да не прозира трябва да се заобли ръба,но аз не обичам такива торти и затова реших проблема като шприцовах борд от същият крем.Така че става и за шприцоване ,стяга и не разваля формата."

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...