вторник, 15 май 2012 г.

Торта "Династия"

Източник

Продукти за блата

10 белтъка
300 гр.кристална захар
300 гр.смлени орехи
3 с.л.брашно
кора от 1 лимон
3 пак.ванилия

Белтъците се разбиват на сняг. На тънка струйка се прибавя захарта и всичко се разбива до пълното и разтваряне. Добавят се смлените орехи,брашното,настърганата лимонова кора и ванилията. Сместа се разбърква внимателно с лъжица или лопатка. Изсипва се в правоъгълната тава от фурната,застлана с хартия за печене. Блатът се пече на 150*в предварително загрята фурна.

Продукти за основния крем

1 литър прясно мляко
10 с.л.захар
8 с.л.брашно
10 жълтъка
кората от 1лимон
2 пак.ванилия

Брашното, захарта и ванилията се смесват в купа и се разбъркват.Добавя се малко мляко до получаване на каша.Прибавят се жълтъците и настърганата лимонова кора.Всичко се разбива добре и постепено се разрежда с останалото мляко.Сварява се гъст крем.След като готовият крем изстине се разделя на две части.Към едната се прибавя 250 гр.масло,разбито на пухкав крем със 100 гр. пудра захар.Масленият крем се разбива добре с миксер.Към другата част от основния крем се прибавя200 гр. разтопен на водна баня черен шоколад.И този крем се разбива отново добре с миксер.

Изпеченият блат се разрязва на три ленти по дължина. Сглобява се по обичайният начин - блат, кремове; блат, кремове и т.н.(Кремовете се намазват един върху друг - маслен, шоколадов). Тортата се намазва отстрани и отгоре с крем и се гарнира с млени орехи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...