петък, 18 май 2012 г.

Еклерова торта "Баварски крем"

Рецептата е предоставена от irenanu

Блат (за форма с диаметър 28 см):
4 яйца,
4 с.л.захар,
4 с.л брашно,
1/2 бакпулвер и
1/2 пак. ванилия
Първо разбиват се белтъците със захарта и ванилията да станат на сняг а след това добавят се жълтъците и продължаваме с разбиването. Слагаме брашното и бакпулвера но не разбивайте с миксера, а на ръка за да остане тестото пухкаво. Пече се на 180 гр. около 20 мин.

Режем блата по средата, ако ви изглежда сух може да сиропирате.

Крем:
2 пудинга ванилия,
4 с.л царевично нишесте,
800 мл мляко,
12 с.л захар и
80гр. растителен маргарин (или масло).

Пудингите и нишестето се разтварят с една част от млякото, след това сипва се при останалата част от млекото в която сме сложили захарта предварително. На тих огън варим крема. Когато изстине кремът добавя се маргаринът, който предварително трябва да бъде много хубаво разбит.

Еклерчета - готови или домашни по избор

Слага се първо единия блат, почти целия крем и след това слагат се еклерчетата като ги натискаме надолу до блата почти.След това слага се и другия блат - аз не го сложих понеже стана много висока. Крема се оформя отгоре, малко да е по-висок към стената на формата. Слага се в хладилника да стегне.
След това се разтопява 1 желатин - средно гъст според указанията на пакетчето. Слагат се 250 гр. боровинки, предварително размразени и без сок върху тортата и заливат се с желатина.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...