петък, 18 май 2012 г.

Морковена торта

Рецептата е предоставена от Анда

Ето я рецептата:
2 чаши брашно
2 чаши захар
1 ч.л сода
2 ч.л. канела
1/2 ч.л. индийско орехче
3 яйца
1 1/2 ч.ч. олио
2 чаши настъргани моркови
ванилия
1 чаша добре изцедени парченца ананас
1 чаша кокосови стърготини

Приготвяне:

Сухите съставки (брашното, захарта, канелата, индийското орехче) се смесват в една купа и се разбъркват. Добавят се яйцата, олиото, морковите и ванилията; разбърква се с вилица, докато се смеси добре.
Добавят се ананасът и кокосовите стърготини. Слага се в намазана форма за торта и се пекат 3 блата. Може поотделно, а може просто да сложите по един кръг хартия за печене между пластовете тесто.

Между блатовете слагам крем от сирене крема, краве масло и пудра захар; понякога обаче минавам по-евтино с гладка извара, разбита със сметана и пудра захар. Може да се сложи и малко конфитюр, ако обичате по-сладко. Тортата се намазва и отгоре и отстрани, като се оставя малко от сместа. После се оставя в хладилника за няколко часа да се стегне, за да може после да се намаже с още един пласт от крема, без да падат трохи и да развалят фасона.

Междувременно няколко едри моркова се нарязват с картофобелачката на тънки ленти, които се варят в гъст сироп от една част вода и две чаши захар, докато станат гъвкави. След това морковите се използват за украса на тортата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...