сряда, 16 май 2012 г.

Торта на регента

Рецептата е предоставена от vpam

За блатовете:
50 гр. масло
5 яйца
250 гр. захар
200 гр. брашно
¼ ч.л. бакпулвер
малко лимонов сок
8 големи парчета хартия за печене

За крема:
150 гр. млечен шоколад
250 гр. меко масло
125 гр. пудра захар
2 яйца (Аз лично ги изпускам, заради зарази разни)

За украсата:
100 гр. готварски шоколад, 1 ч.л кокосово масло (заменям го с обикновено)

Приготвяне:
1. Загрейте фурната на 175 градуса. Разтопете маслото. Разделете яйцата. Разбийте жълтъците с половината захар на водна баня докато се сгъстят. Дръпнете съда от котлона. Смесете брашното с бакпулвера и го прибавете заедно с разтопеното масло към разбитите жълтъци. Разбийте белтъците на сняг като добавите останалата захар и лимоновия сок. Прибавете внимателно към тестото за блатовете.

2. Покрийте тавичка с диаметър 26 см с хартия за печене и изсипете вътре една осма от тестото. Пригладете и печете на 175 градуса до златистокафяво около 8-10 минути. Обърнете върху решетка и оставете да изстине. По този начин се изпичат общо 8 блата.

3. Разтопете шоколада за крема на водна баня. Разбийте маслото с пудрата захар на пяна. Добавете яйцата едно по едно, като бъркате много добре. Прибавете разтопения млечен шоколад и разбъркайте равномерно.

4. Поставете първия блат върху чиния за торта и го намажете много тънко с крем. Повторете операцията с останалите 7 блата. Сложете тортата в хладилника за 3-4 часа.

5. Разтопете готварския шоколад с кокосовото масло на водна баня. Залейте тортата с тази глазура равномерно, така че да покрие тортата отгоре и отстрани.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...